Változás a kéményseprő-ipari szolgáltatásban

Tisztelt Olvasó!

A kötelező kéményseprő-ipari szolgáltatás 2016 -tól jelentősen átalakult.

 

A gazdálkodó szervezetek székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként be nem jegyzett magántulajdonú ingatlanok esetében az ellátást Veszprém és Zala megyében is a hivatásos katasztrófavédelmi szerv vette át.

A fenti kategóriába nem tartozó ingatlanok vonatkozásában viszont megszűnt az automatikus- sormunkaszerű – ellátás.

Ezen ingatlanok tulajdonosai megrendelés útján kötelesek gondoskodni az időszakos kéményellenőrzések elvégeztetéséről!

Az előírt ellenőrzéseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által nyilvántartásba vett szolgáltatóval lehet elvégeztetni.

Fontos kiemelni, hogy azon magántulajdonú – és nem társasházban lévő – ingatlanok tulajdonosai is a fenti módon kötelesek eljárni, ahol egyéni vállalkozás, vagy gazdasági társaság, egyesület stb. székhelye, telephelye, fióktelepe van bejegyezve.

Cégünk – a zalaegerszegi székhelyű Lángőr ‘ 94 Kft. – 1994 óta kéményseprő- ipari szolgáltatással foglalkozik, és 2016. október 1-től Veszprém és Zala megyék területére is hatósági bejegyzésre került gazdálkodó szervezetek ellátására jogosult kéményseprő-ipari szolgáltatóként. A kéményseprő-ipari szolgáltatást érintő változásokról, szolgáltatásainkról és azok megrendelési módjáról a www.langor94.hu oldalunkon találhatók bővebb információk.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a lehetőségeiknek megfelelően a település intézményeit, egyéb gazdálkodó szervezeteit, valamint az érintett magán ingatlanok tulajdonosait a bekövetkezett változásokról helyileg tájékoztatni szíveskedjenek!

Üdvözlettel:

                            Szabó Tibor                                 Havasi Zoltán

                             ügyvezető                                     ügyvezető

                          Lángőr‘ 94 Kft.                            Lángőr‘ 94 Kft.