Egyesületek, klubbok

KÉK BALATON CITERAZENEKAR EGYESÜLET

citera

A Kék Balaton Citerazenekar 2004 októberében alakult Cserszegtomajon. Jelenlegi felállásban 4 fő alkotja a zenekart: Dóra Krisztina (prím citera, ének) , Giber Dóra (tenor, kisbasszus citera), Kiss Éva (kisbasszus, tenor, ének) és Zsohár Gábor (bőgő citera). Elért eredményeink között található a KÓTA  (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) által szervezett Népzenei versenyen országos arany minősítés, keszthelyi Helikoni Ünnepség különdíja vagy a  Zalai Művészeti Fesztivál Kiemelkedő Művészi Teljesítményükért kapott oklevél. A sikereinkben jelentős szerepe van a rendszeres szakmai oktatásokon, táborokba való részvételnek. Repertoárunk komolyzenéből, könnyűzenéből, de legfőképpen magyar népzenéből áll. Fellépünk többek közt falunapokon, bornapokon, éttermekben, hotelekben, utcazenei fesztiválokon és nem utolsó sorban népzenei találkozókon. Célunk a magyar népzene népszerűsítése, és továbbadása a következő generációnak!
Zenekar vezetője: Zsohár Gábor
web: www.kekbalaton.com
telefon: +3630 599 6977

 

CSERSZEGTOMAJI TÁTIKA NÉPDALKÖR

Cserszegtomaji Tátika Népdalkör 1997-ben alakult. Először a község asszonyai énekeltek együtt, majd 2005-től vegyes kórusként szórakoztatják a közönséget, egyesületként működik. Repertoárjuk nagyon széles skálán mozog, hiszen a népdalok mellett,a nóta, sanzon, operettek világába is elkalauzolják a kedves közönséget. Országos minősítőn /KÓTA,VASS LAJOS/ 3 alkalommal vettek részt, mindháromszor ARANY minősítést kaptak. Fontosnak tartják a népdalok megismertetését , megszerettetését a felnövekvő nemzedék számára. Elsősorban a zalai, ill. dunántúli népzenei kincsből válogatnak, csokraikat ezekből állítják össze. A környékbeli népzenei találkozók, fesztiválok rendszeres résztvevői, azonban zenés, NEM NÉPZENEI szolgáltatást is rendszeresen nyújtanak falunapokon, lángos, bor, sörfesztiválokon, idősek napi megemlékezéseken többek között a 60-as 70-es évek dalain keresztül. A kórus tagjai nagyon összetartóak, heti rendszerességgel próbálnak, évente 25-30 szereplést tudhatnak maguk mögött. Állandó szereplői a községi rendezvényeknek, szívesen tesznek eleget a szomszédos ill. más régiókból való, országhatárokon túli felkéréseknek is.

A kórus vezetője: Koroncz Katalin
telefon: +36 30 306 1428
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GYÖNGYÖS NÉPDALKÖR

gyongyos

Kilenc évvel ezelőtt néhány lelkes asszony úgy gondolta, nem hagyja veszni a lelkükben szunnyadó népdal szeretetét. A gondolatot tett követte, így alakult meg 2007 januárjában a Cserszegtomaji Gyöngyös Népdalkör.
Rendszeresen részt vesznek Cserszegtomaj, és a környékbeli települések falunapjain, borfesztiváljain, szüreti, adventi, és karácsonyi rendezvényein, valamint kiállítás megnyitóin. Folyamatosan bővítik repertoárjukat, mely nemcsak a zalai dalokat tartalmazza, hanem a Kárpát-medence valamennyi tájegységéből merítenek dalokat. Vendégszerepeltek Hajdúdorogon, és Erdélyben is.
Több alkalommal neves zsűri előtt mérettették meg magukat. A Vass Lajos népzenei versenyen két arany minősítést, a KÓTÁNÁL egy ezüst, és egy arany minősítést szereztek. 2009-ben önálló CD-t adtak ki „Szép Zalában születtem” címmel.
Együttes vezetője: Borbélyné Németh Zsuzsanna

 

CSERSZEGTOMAJÉRT HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

A “Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület” 2008-ban alakult, “Együtt Cserszegtomajért-Civil Fórum” néven, neve igen, de céljai az évek során nem változtak! Tagjai a hagyományos értékek megőrzését és terjesztését tűzték ki célul, valamint a polgári keresztény szellemiséget képviselik. Célunk elsősorban a cserszegtomaji lakosok aktívabb közösségi, kulturális életének előmozdítása, ilyen típusú programok szervezése az Önkormányzattal karöltve! Az elmúlt években 2-3 esemény volt amit tagjaink rendszeresen szerveztek, (Márton-napi lámpás felvonulás és misztériumjáték, karácsonyi pásztorjáték, az első autentikus Dorottya-napi táncház) a Szt. Anna templom közösségével közösen. A 2015-ös évben megújult vezetőséggel és  tagsággal több programmal erőteljesen a hagyományőrző tevékenységek felé fordultunk. (táncházak, helyi táncegyüttes szervezése, gyerekek nyári tánctábora, közösségépítő foglalkozások: pálinkafőző előadássorozat, adventi és Márton napi forgatag, valamint elnökségi tagunk (Partics Gyula) kezdeményezésére és aktív munkájával  jött létre a helyi “Tündérkert”.  Iskolában és óvodában a szakköri néptánc oktatást elindítottuk. Mindezek természetesen nem jöhetnének létre az önkormányzat és a civilek aktív anyagi és erkölcsi támogatása nélkül! Itt is köszönjük mindenki nagylelkű támogatását és kérjük aki teheti akár adója 1%-ával is segítse munkánkat! Adószám 19283162-1-20,
Számla szám: 12083600-01527691-00100000
Egyesület elnöke: Hardi András
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

CSERSZEGTOMAJ SHOTOKAN KARATE EGYESÜLET

karate

Egyesületünk 2006-ban alakult, edzéseink hétfőn és csütörtökön délután 16 órától -18 óráig látogathatóak a Szabó István Általános Iskola tornatermében. Tanításaink célja elsősorban a test és a jellem fejlesztése, nincsenek fizikai követelmények így mindenki nem és kortól függetlenül gyakorolhatja a karatét. Rendszeresen járunk versenyekre, nyáron edzőtábort tartunk. Kitűnő, összetartó és szorgalmas kis csapat!
Egyesület technikai vezetője: Bányai László
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36 30 969 8946

 CSERSZEGTOMAJI ARANYKORÚAK KLUBJA

A Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klubja 2000-ben alakult. Jelenleg 65 fő tartozik a tagsághoz. Havi rendszerességgel tartunk összejöveteleket, évente 2 alkalommal kirándulunk. Vannak hagyományos programjaink, amit évről-évre megünneplünk. Ilyenek: Pótszilveszter, Klubunk jelmezes, farsangi bálja, Húsvéti készülődés, Versmondó verseny, Hősök napi megemlékezés, Juniális kerti parti, Lecsóparti, Mindenki névnapja, Adventi műhely. A klubon belül, kialakult egy kis szereplő csoport, akik lelkesen énekelnek, színdarabokat, jeleneteket tanulnak, ha kell táncra is perdülnek. Dalos repertoárjuk nagyon széles skálán mozog, hiszen a népdalok mellett a nóta az operettek világába is elkalauzolják a kedves közönséget. A kórus tagjai nagyon összetartóak, önfeláldozóak, hetente rendszeresen próbálnak. Évente számos rendezvényen, versenyen, fesztiválon szerepelnek. Aktív résztvevői községünk kulturális rendezvényeinek, valamint az Aranykorúak szervezete által rendezett programoknak.
A klub vezetője: Tolvéth Gyula
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36 70 218 6352, +36 30 306 1428