Szabó István Általános Iskola

Mottónk: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne..." - Tamási Áron

A cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola a község egyetlen iskolája. 1958 óta tanulnak ebben az épületben a helyi gyerekek, ami sokszori felújítás után 2012-ben nyerte el jelenlegi formáját. A 2016/2017-es tanévben 204 diák jár hozzánk.
Az első osztályban a szótagolva olvasás módszerével tanulnak a gyerekek. Tapasztalataink szerint a helyesírás tanulásában is sokat segít, ha tudnak a tanulók gyakorlottan szótagolni. Az angolnyelvvel ismerkednek játékos gyakorlatokon keresztül már első osztálytól, majd később, 7-8. osztályban már heti 3+1 órában tanulják. Minden tanteremben digitális tábla segíti az oktatást. Testnevelésórákon a tornateremben mozognak, délután a könyvtárban töltik hasznosan a szabadidejüket, az interneten gyűjtenek ismereteket. Harmadik osztálytól informatikát tanulnak diákjaink a korszerűen felszerelt számítástechnika-teremben („egy gép – egy tanuló”), felső tagozatban már heti 2 órában. Az énekkar és az irodalomszakkör, a moderntánc-csoport tagjaiként sokat szerepelnek, képességeiket fejlesztik. A keszthelyi Festetics György Zeneiskola kihelyezett tagozataként szolfézs- és hangszerórákon vehetnek részt, községi és iskolai műsorokon szerepelnek. Lábtoll-labda-, labdarúgás-, asztalitenisz-, kézilabda-, íjászat- és karate- edzéseken sportolhatnak a mindennapos testnevelés mellett.

Minden nyolcadik osztályosunkat felveszik a választott középiskolába, több mint 75%-ukat érettségit adóba, ahol remekül megállják a helyüket. Testvériskolánkkal, a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolával élő a kapcsolatunk, cseretáborokat szervezünk és ajándékuk, a székely kapu díszíti a bejáratunkat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk iskolánkba!
Juhászné Gyutai Anikó igazgató

iskola 2  iskola 3   iskola 1