Zalaispa Nonprofit Zrt. tájékoztatása hulladékgyűjtésről

 

A Zalaispa Nonprofit Zrt tájékoztatása alapján  fém edényzetből a Szolgáltató hulladékot nem szállít el. A 2023. július elsejét követően a lakosság részére nem érzékelhető módon változások történtek, így a hulladékok többsége már nem lerakóra kerül, hanem átrakó és MBH létesítményekbe. Ezeknél azonban különösen fontos, hogy csak és kizárólag vegyes hulladék kerüljön az edényzetbe. Ha más kerül az edényzetbe, az az átrakó működését megakasztja, hisz ezen létesítmények vegyes hulladék kezelésére terveződtek, nem más hulladék tömörítésére. Így fokozottan kell ügyelnie a lakosságnak, hogy mit helyeznek az edényzetbe. A Szolgáltató  pedig jogszerűen megtagadja az edényzet ürítését, ha abba nem megfelelő hulladék került elhelyezésre, vagy nem megfelelő edényzet került kihelyezésre.

A Szolgáltató tájékoztatása a hulladékgyűjtés főbb pontjairól

A szolgáltatás igénybevevőnek szállítási napon reggel 6,00 óráig kell kihelyezni a hulladékgyűjtő edényt, vagy cégemblémás zsákot az útpadkára, illetve a begyűjtést végző járművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyre, az ingatlan bejáratának a közelében, gyűjtőjármű közlekedésére alkalmas úttól legfeljebb 5 méterre. Az ürítési rend egész évben változatlan, akkor is, ha az ürítési nap ünnep- vagy munkaszüneti napra esik.

Tilos a gyűjtőedénybe elhelyezett hulladékot összepréselni. Ha a gyűjtőedényben olyan nedves hulladékot helyeztek el, amely az edényben összetömörödött, vagy befagyott , illetve a tiltás ellenére az edényben levő hulladékot úgy összepréselték, hogy emiatt az edényt üríteni nem lehet az Ingatlanhasználó társaságunk felhívására köteles az edényt üríthetővé illetve használhatóvá tenni. Köteles a fenti tevékenysége miatt bekövetkező kárt megtéríteni. Közegészségügyi okok miatt munkatársaink nem nyúlhatnak a kukákba, az edények sérülésveszélye nélkül az ürítés nem megvalósítható. Jelezni kívánjuk továbbá, hogy kisebb, apró darabos hulladékaikat zsákban helyezzék el a hulladékgyűjtő edényzetbe.

Ha a gyűjtő edényzet ürítése az ingatlanhasználók hibájából marad el, akkor az ürítésre csak az ingatlanra vonatkozó következő szállítási napon kerül sor. Az ingatlanhasználó hibájából elmaradó gyűjtő edényzet ürítés a közszolgáltatás végzése után kiállított számla összegét nem befolyásolja.

Társaságunk megtagadhatja a hulladék átvételét, amennyiben az veszélyes hulladékot, építési törmelék, földet, vagy egyéb olyan anyagot tartalmaz, amely a kezelő személyzet testi épségét, vagy a gyűjtő jármű műszaki állapotát veszélyezteti( folyékony, tűzveszélyes, maró, mérgező anyagok, állati tetem, fekália, hamu, egyéb tűzveszélyt okozó anyag). Társaságunk olyan mértékű hulladékot köteles az ingatlanhasználótól átvenni, amely az ingatlanhasználó által használt szabványos gyűjtőedény lecsukott állapotban elfér. Gyűjtőedényzetben elhelyezhető települési szilárd hulladék maximális súlya 110-120 literes gyűjtőedényzet esetén legfeljebb 25 kg.  Az ezt meghaladó mennyiségű hulladék átvételét társaságunk megtagadhatja, kivétel, ha az esetileg keletkező többlet hulladék a társaságunknál megvásárolható cégemblémás zsákban történt kihelyezésre.

Az ingatlanhasználó az általa használt gyűjtőedényen köteles tartós megjelölést alkalmazni az ingatlan beazonosítása érdekében. Amely településeken ezt társaságunk bevezette ott az alkalmazott és biztosított egyedi ügyfél azonosítóval ellátott matricát kell alkalmazni ezen célra. A nem beazonosítható edények ürítését nem köteles elvégezni a szolgáltató. Az emiatt elmaradt ürítés díja nem csökkenti a tárgyi időszakra vonatkozó számla összegét.

A gyűjtőedényzet épségéről és rendeltetésszerű használatáról, megőrzéséről valamint a gyűjtőedényzek tisztántartásáról fertőtlenítéséről az ingatlanhasználó köteles gondoskodni. 

Zalaispa Nonprofit Zrt. 

FB IMG 1689232503465FB IMG 1689232497699