Föld Napja Cserszegtomajon

2021. április 30-án pénteken délután a Kútcsapásnál lévő patakmeder és a Hegyaljai utca melletti terült megtisztítására vállalkozott kis csapatunk az önkormányzat felhívására.

 

 

 

A sok szeméthegy, ami fogadott bennünket, s melynek egy kis részét sikerült csak felszámolnunk, szomorúságra ad okot. Sajnos vannak olyan embertársaink még mindig, akik nem a személttelepre viszik vállalkozásukban, háztartásukban keletkező hulladékát, hanem itt az erdő szélén szórják el azokat. A zsákok alatt is zsákok és amikor már azt gondolná az ember, hogy ez lesz az utolsó akkor újabb réteg szemét került elő.

A Földünk csupán egy kis porszem a világegyetemben, de éppen ezért sokkal jobban kellene rá vigyáznunk, mert számunkra nemcsak a világ közepe, de az otthonunk is. Azt kívánjuk, hogy ezt minél többen lássák be, és tekintsék végre a Föld minden egyes pontját otthonuknak. S talán akkor lassan egyre kevesebb lesz a szemét a természetben, mely táplál bennünket.

Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, akik eljöttek és segítették a természet egy kis részének fellélegzését, megtisztítását.

Szemétgyűjtés a cserszegtomaji Kútcsapásnál