Térségi találkozó közművelődési szakemberek számára Cserszegtomajon

2021. november 15-én hétfőn 10 település közművelődési szakemberei találkozta az együtt gondolkodás jegyében a cserszegtomaji kultúrházban.

 

A cél, hogy lássunk át a településünk határain. 2022. évben próbáljuk meg rendezvényeinket összehangolni, amennyire lehet. Tudjuk, hogy milyen közösségek, milyen értékek vannak a szomszédainkban. Részt tudjunk venni egymás összejövetelein, hiszen szinte egymás mellett élünk és sok esetben csak az újságból, az internetről értesülünk arról mi történik mellettünk.

A találkozón a következő települések szakemberei vettek részt: Keszthely, Gyenesdiás, Alsópáhok, Várvölgy, Vállus, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Nemesbük, Zalaköveskút és Cserszegtomaj. Akik nem tudtak eljönni e napon, őket is szeretnénk bevonni e kapcsolatrendszerbe, hiszen igazán előre csakis egymást ismerve, egymást segítve juthatunk.

Mi is történt az első alkalommal? Megismertük a települések szakembereit, egymás terveit, elképzeléseit. Elkészült az első online közös naptárunk, így már rögtön láthatjuk hol, mi és mikor történik. Ha a programok elfogadást nyernek az önkormányzatok képviselő-testületei által akkor kerülnek csak a nagy nyilvánosság elé.

Ám tévhit, hogy a közművelődés csak programok szervezéséből áll. Sokkal bővebb távlati terveket szeretne elérni e kis társaság. Leginkább azt, hogy egymást segítve, olyan új lehetőségeket tudjunk teremteni az emberek számára, ahol leginkább ki tudnak teljesedni, leginkább megtalálhatják azt a közeget, ahol jól érzik magukat. A boldog emberek ugyanis sokkal inkább hajlamosak az alkotásra, az élet napos oldalának meglátására, mint azok akik nem találják a helyüket a világban.

A térségi megbeszéléseinket szintén évente 2 alkalommal szeretnénk megtartani, ahová várjuk a többi környező települést is.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy nyitottak e kezdeményezés felé. Reméljük a következő alkalommal még többen leszünk.