Cserszegtomajon is áthalad a világ második legnagyobb kerékpáros körversenye, a Giro D’Italia

 

2021. december 1-én a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. által szervezett önkormányzati workshopon vett részt Cserszegtomaj Önkormányzata a hévízi Lotus Thermal Hotelben. A téma a Giro D’Italia Nagy Rajt, a világ második legnagyobb kerékpár körversenye, mely 2022. május 6-8 között Magyarországon kerül megrendezésre. A cél, hogy felkészítsék azokat a településeket, akiket érinteni fog a verseny útvonala, így Cserszegtomajt is.

A képen a workshop 2 előadója látható :

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője

 

Ezen esemény, több mint egy sportverseny, hiszen Magyarországra illetve a településekre fordítja a figyelmet. Cserszegtomaj is csatlakozhat a szurkolói csapathoz, hiszen érintett település. Miért is jó ez nekünk? 818 millió ember figyeli a verseny média megjelenéseit. Ha előre tervezünk és vannak civil szervezetetek, akik kreatív ötleteikkel fel tudnak állítani egy olyan szurkolói csapatot, akik például kidekorálják településünk érintett útvonalát, vagy akár tánccal, énekekkel, kiírással várják a futam érkezőit, akkor Cserszegtomaj is belekerülhet abba a médiába, melyet 190 ország követ. Lehetőség számunkra, hogy megmutassuk a világnak Cserszegtomajt. Kérjük, akik szívesen vennének részt e verseny szurkolói csapatában itt Cserszegtomajon, jelezzék önkormányzatunk felé, hiszen a világnak szóló média felvételek csak előre leegyeztetett helyszínekről fognak hírt adni.

A fesztivállá nőtt verseny előfutára, a 2022. január 26-án szerdán megrendezendő „Rózsaszín Fények Éjszakája” program, mely során az érintett települések egy-egy épületet rózsaszínű fénnyel kivilágítva jelzik a „Nagy Rajt” közeledtét. E kezdeményezéshez Cserszegtomaj is tervezi a csatlakozását.

Várjuk a helyiek jelentkezését a szurkolói csapathoz! Mutassuk meg a világnak Cserszegtomajt!