Cserszegtomaji Szüreti Vigasság 2022.

 

2022. szeptember 17-én szombaton Szüreti Vigasságra hívta a település apraját-nagyját a nagyközség önkormányzata. Ebben az évben az időjárás nem örvendeztette meg a cserszegtomaji rendezvényeket, hiszen e nap is az esős, szeles idő miatt elmaradt a szüreti felvonulás. A kora délutánig szakadó eső bár délutánra alább hagyott, a biztonságos közlekedés érdekében a mulatság a rendezvényparkban vette kezdetét.

A Zalai Borút Egyesület jóvoltából hagyományos szüreti bemutatóval indult e délután. Elekes István polgármester miután köszöntötte a vendégeket és felhívta a figyelmet arra, hogy milyen fontosak az életben e közösségi összejövetelek, neki is állt a munkának.

A cserszegtomaji Pannon Egyetem Pincészetéből származó szőlő hagyományos darálását követően a présbe került, ahonnét finom nedűként távozva ínycsiklandozó musttal örvendeztette meg a vendégeket. A munkafolyamatokat a látogatók is kipróbálhatták, mely során elmondható, hogy e napon elkészült nedű igazi közösségi munka eredményeként született meg.

 

 

Természetesen e napra is meghívót küldött Cserszegtomaj Önkormányzata testvértelepülései számára, Adorján és Dálnok részére. A meghívást idén Dálnok fogadta el, akiket a nagyközség képviselő-testülete egy közös ebéddel vendégelt meg. Az ebédet követően a felvonulásra indult volna közösen a csapat, de a képviselő-testület tagjai a rossz időre való tekintettel jobbnak látták a rendezvényparkban folytatni a mulatságot. Itt szerették volna a helyiek köszönteni az erdélyi testvértelepülés delegációját, de sajnos ők csak a bálra érkeztek meg, így ez nem volt lehetséges.

E nap különlegességeként Fűszeres Borkirálynőt és Fűszeres Borkirályt is választottunk. Három hölgy és három úr vállalta a megmérettetést, hogy kiderüljön kik is 2022. évben Cserszegtomaj Borfejedelmei. Ezúton is elismerés jár minden résztvevőnek, akik a „nehéz” feladatokban jeleskedtek. Egyúttal közhírré tétetik, hogy 2022. év Cserszegtomaj Fűszeres Borkirálynője Fehér Csabáné Magdi, Fűszeres Borkirálya Szabó Krisztián lett. Gratulálunk!!!!!

E napon a Roll Natural Egyesület jóvoltából Ökopiac is várta a látogatókat, ahol interaktív játékokkal és környezettudatos, hulladékmentes termékekkel is megismerhettek a látogatók. A gyermekek kipróbálhatták milyen kerekesszékkel közlekedni, de megtudhatták azt is, hogy egyes élőlények hol, hogyan élnek és például milyen lábnyomot hagynak maguk után. Köszönet e délutánért az egyesületnek, Szilágyi Adrienn és segítőinek, akik felhívták a figyelmet arra, hogy a környezetünk mennyire fontos és hogy figyeljünk jobban egymásra!

 

Az önkormányzat jóvoltából mindenkit finom étellel várt Simon Dániel, aki a kondérjában gulyást készített.

Velünk volt Romsics Bence helyi borász, aki finom borokkal várta a vendégeket. A büfében finom lángosokat, ételkülönlegességeket találhattak az érkezők.

A párás, esős idő miatt elmaradt a szüreti csendélet festése, melyet gitárjáték is kísért volna.

A gyermekeket délután körhinta és állatsimogató is szórakoztatta.

Kora esti program Szávics Mónika és Janov László mulatós műsorával folytatódott, mely már többeket is táncra hívott.

 

A jó kedvet a Night Band zenekar esti bálja fokozta, akik hajnalig szolgáltatták a talp alá valót.

 

Köszönet Mindenkinek, akik bármilyen módon is segítették e rendezvény megvalósulását!

 

Készítette: Süliné Elekes Éva

Fotók: Dékány Péter, Süliné Elekes Éva