Összefogás a Földért: Sikeres Szemétszedés a Gyötrös Tetőn Cserszegtomajon

2024. április 20-án a Föld Napján, Cserszegtomaj  közössége és az önkormányzat együttműködésében megvalósult egy különleges rendezvény a Gyötrös tetőn. Ez az esemény nem csupán a szemétszedésről szólt, hanem az egész közösség összetartásáról és a Föld védelmének fontosságáról.

A szemétszedés nem csupán egy egyszerű tevékenység, hanem egy fontos lépés a környezetünk védelmében. Az erdők tisztán tartása és a hulladék megfelelő kezelése elengedhetetlen a környezetünk megőrzése érdekében. A rendezvény résztvevői minden korosztályból és társadalmi rétegből érkeztek, hogy együtt tisztítsák meg az erdőt. Az idősek, a gyerekek, a polgármester és a helyi  hivatalnokok is aktívan részt vettek a szemétszedésben, együttműködve azért, hogy közösen tegyenek a környezetükért.

Az eredmények magukért beszélnek: bár nem sikerült teljesen kitakarítani az erdőt, jelentős mennyiségű szemetet sikerült eltávolítani. Ez a közösségi összefogás és az együttműködés példamutató volt mindannyiunk számára. A csapatmunka ereje megmutatkozott abban, hogy kis lépésekkel is nagy változásokat lehet elérni. Az eseményen részt vevőknek vízzel, kesztyűvel, szemeteszsákokkal  biztosítottuk a szükséges felszerelést, hogy mindenki hatékonyan tudjon dolgozni.

Az esemény egy valódi példája volt annak, hogy egy kis közösség nagy dolgokra képes, ha összefog és közösen tesz a közös cél érdekében. Az erdő megóvása és a környezet védelme mindannyiunk felelőssége, és ez az esemény rávilágított  arra, hogy együtt sokkal többet tudunk elérni, mint egyedül.

A rendezvény nemcsak a szemétszedésről szólt, hanem a közösség erejéről és az összetartás fontosságáról is. Bízunk benne, hogy ez az esemény inspirációul szolgál más közösségek számára is, hogy összefogjanak a Föld védelméért és az élhetőbb környezetért.

Írta és fotózta:Horváth György

Feltöltötte: Süliné Elekes Éva